19.07
16:00

Gentse Vleugels

Sára Medková

KANTL

Reserveer tickets (€7)
image

(c) Marek Rozlišení

Programma:

V. Zouhar (1966), Six Pianos voor pianist en tape
J. S. Bach (1685-1750), Toccata in e, BWV 914
- Toccata              
- Un poco Allegro              
- Adagio          
- Allegro - Fuga
I. Medek (1956) – S. Medková (1983), Inside
J. S. Bach (1685-1750), Ricercar á 3 voci in c, BWV 1079
F. Rzewski (1938), De Profundis
Oratorium voor sprekende pianist
Tekst: Oscar Wilde
Animatie: Lukáš Medek

Biografie:

Sára Medková is een van de meest getalenteerde pianisten van de nieuwe generatie. Ze behaalde een diploma compositie aan de Janacek Academy of Music and Performing Arts in Brno bij docent Ivo Medek en rondde in 2012 haar master af aan het Conservatorium van Praag bij docenten Peter Toperczer en Ivo Kahánek. In het kader van een erasmusuitwisseling studeerde zij een jaar bij docent Arkadi Zenzipér aan de Hochschule für Musik Carl Maria von Weber in Dresden.

Ze won verschillende prijzen in internationale competities. In 2012 kreeg zij een compositieopdracht van de Rubinstein Piano Competition om het verplichte werk voor de competitie te schrijven. In datzelfde jaar ontving zij de prijs van de Czech Authors´ Organization voor beste jonge Tsjechische componist. Zij is daarnaast veelgevraagd als uitvoerder van hedendaagse muziek. Zij trad inmiddels op in meer dan twintig Europese landen, in de Verenigde Staten, Azië en Afrika en haar composities werden al uitgevoerd in Europa en de VS. Ze volgde verschillende masterclasses bij artiesten als o.a. Virsaladze, Gavrilov, Kouyoumdjian, Rosar, Polack en Vandewalle.

Ze treedt regelmatig op als solist met de belangrijke Tsjechische en international orkesten en werkte daarbij samen met dirigenten als Vinogradov, Tworek, Couturiaux, Vronský, Hanus, Svárovský, Klecker, Šnajdr, Kománek en Pohůnek. In 2009 en 2010 initieerde zij een uniek project voor concerto’s met drie piano’s van J. S. Bach, W. A. Mozart en haar eigen concerto voor drie piano’s “Di Ritorno” in samenwerking met de Brno Philharmonic Orchestra en Prague’s Academic Chamber Soloists. Ze werkt samen met topsolisten en ensembles van over de hele wereld. In 2017 kwam haar debuutalbum “De Profundis” uit bij het platenlabel Arta.

KANTL